Preduzeće bilo pred kolapsom 2005 a danas ima 50 odsto veći promet | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Preduzeće bilo pred kolapsom 2005 a danas ima 50 odsto veći promet

Izvor: SRNA | Datum:12.02.2020.

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je Srni da je ovo preduzeće 2005. godine bilo pred kolapsom, dok je danas kompanija koja ima promet 50 odsto veći nego tada.

 

"'Elektroprivreda Republike Srpske' i dalje je najpovoljnija sa svojim cijenama u regionu. Ima promet za 50 odsto veći nego 2005. godine, veći broj zaposlenih za 30 odsto i ima najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji - Hidroelektranu 'Dabar', čiji su radovi u toku", istakao je Petrović u izjavi za Srnu.

On je naglasio da je to jedini investicioni objekat na prostoru bivše Jugoslavije snage 160 megavat.

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje poslanika SDS-a Davora Šešića koje je iznio na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci o navodnoj prodaji ovog preduzeća, poskupljenju cijene električne energije i niz drugih kritika, Petrović je rekao da je neumjesno porediti stanje "Elektroprivrede" prije 15 godina i danas.

"Praviti takva poređenja je neumjesno i što je najgore to je neuporedivo. Argumenti pobijaju klasični politički predizborni govor gospodina Šešića", rekao je Petrović.

On je ocijenio da bi bilo pristojno da se Šešić prije toga upoznao o svim detaljima restrukturiranja "Elektroprivrede" i njenog finansijskog položaja.

"Imajući u vidu da je 2005. godine 'Elektroprivreda Republike Srpske' bila pred kolapsom, da su plate bile najniže u istoriji tog preduzeća, jasno je da se ti podaci ne mogu ni porediti sa današnjim, niti su mjerodavan parametar. Šešić je očigledno iznosio paušalne ocjene", rekao je generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske".

Kada je riječ o navodima o privatizacije ovog preduzeća, Petrović je naglasio da je nepotrebno po ko zna koji put demantovati priče o toj temi, jer opozicija pokušava tu priču da drži aktuelnom bez bilo kakvog osnova.

"Da bi došli do bar nekih političkih poena, predstavnici opozicije podmeću stalno istu priču i to na veoma jeftin način - širenjem raznih dezinformacija. Međutim, javnost u Republici Srpskoj ih je davno 'pročitala' tako da im to više ne prolazi. Možda bi im bilo bolje da se bave svojim unutarstranačkim problemima, nego raznim podmetanjima", ocijenio je Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: