Jelena Simović najbolji volonter Srpske, priznanje i Asocijaciji mladih Foča | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jelena Simović najbolji volonter Srpske, priznanje i Asocijaciji mladih Foča

Izvor: foca24.info | Foto: foca24.info | Datum:05.12.2015.

Na svečanosti u Banjaluci, volonter spasilačkog kluba „Volf“ iz Foče Jelena Simović dobila je nagradu za najboljeg volontera u Republici Srpskoj, dok je Asocijacija mladih Foča dobila priznanje za poseban doprinos razvoju volontiranja. Svečanost je održana povodom Međunarodnog dana volontera. Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović ocijenila je večeras da je veoma važan volonterski rad da bi bila pružena sva pomoć i podrška ljudima kojima je potrebna.

jelena1„Sigurno je da se volonterskim radom poboljšavaju uslovi u kojima žive svi građani u Republici Srpskoj. Želimo da naše društvo bude humanije, ali i sa više demokratičnosti, što je svima neophodno“, rekla je Davidovićeva novinarima na obilježavanju Međunarodnog dana volontera. jelena2Ona je zahvalila svim volonterima za predani rad, jer pokazuju izuzetnu predanost. Izvršni direktor volonterskog servisa Republike Srpske Vanja Kukrika rekla je da ovaj servis, iako je osnovan prošle godine, ima veliki broj volonterskih časova.

„Volonteri su mladi ljudi koji požrtvovano rade u lokalnim zajednicama i trude se da nešto promjene“, navela je Kukrika.

jelena2Na večerašnjoj manifestaciji uručena je nagrada za četiri najbolja volontera u Republici Srpskoj i za najboljeg organizatora volontiranja. Volonter spasilačkog kluba „Volf“ iz Foče Jelena Simović, koja je dobila nagradu za najboljeg volontera, kaže da joj je spasilački posao volonterski i da joj je cilj da pomogne svim ljudima koji se nađu u situacijama opasnim po život. Nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobilo je Udruženje „Nova generacija“, te je koordinator volonterskih aktivnosti ovog udruženja Bojana Delibašić Bjelić rekla da je ova nagrada priznanje da Udruženje radi dobar posao.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: