Prva litija podrške u Sjevernoj Americi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prva litija podrške u Sjevernoj Americi

Izvor: SRNA | Foto: IN4S | Datum:17.02.2020.

U Sjevernoj Americi održana je prva litija podrške odbrani svetinja u Crnoj Gori i protiv spornog crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Podrška u odbrani svetinja u Crnoj Gori stigla je iz Čikaga, a moleban i litija održani su u Merilvilu u saveznoj državi Indijani, prenosi RTS.

Prva litija podrške u Sjevernoj Americi kretala se od Crkve Svetog Save u Merilvilu do Crkve Svetog Ilije udaljene oko šest kilometara.

"Okupili smo se da pošaljemo sliku podrške našem narodu u Crnoj Gori. Verujem da će to biti snažna podrška, snažna motivacija da nastave sa svojim litijama, u borbi za očuvanje naših svetinja, crkava, manastira u Crnoj Gori", rekao je sveštenik Crkve Svetog Save u Merilvilu Marko Matić.

Okupljeni su po dolasku ispred crkve zapjevali himnu "Bože pravde".

Predsjednik Crkvenoškolske opštine u južnom Čikagu Pero Stanojčić rekao je da su se okupili da pokažu srpskom narodu u Crnoj Gori i Srbiji da su uvijek uz njih.

Služen je i moleban, a organizatori su najavili još sličnih skupova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: