Neophodno reagovanje vlasti zbog varvarskih napada u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Neophodno reagovanje vlasti zbog varvarskih napada u Mostaru

Izvor: SRNA | Datum:17.02.2020.

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je danas da varvarski napad huligana tokom obilježavanja 75 godina od oslobađanja Mostara od fašističkih osvajača zaslužuje svaku osudu i odgovarajuće reagovanje vlasti.

- Smatramo veoma zabrinjavajućim da se danas, u godini kada svi zajedno obilježavamo 75 godina od Velike pobjede nad nacizmom u Evropi, dešavaju neonacističke pojave u BiH, kolijevci antifašističkog partizanskog pokreta na zapadnom Balkanu - ocijenjeno je iz ruske Ambasade povodom incidenta koji se dogodio u subotu, 15. februara.

Iz ruske Ambasade pozvali su progresivne snage u BiH, međunarodne organizacije i međunarodnu zajednicu da udruže snage u borbi protiv neonacizma i neofašizma.

U saopštenju se podsjeća da je BiH podržala rezoluciju Generalne skupštine UN "O borbi protiv glorifikacije nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti", koja je usvojena u decembru 2019. godine.

Kamenicama, bakljama, uzvikujući uvrede i psovke, grupa huligana napala je u subotu, 15. februara, antifašiste koji su krenuli ka autobusima s Partizanskog groblja u Mostaru, gdje je obilježeno 75 godina od oslobođenja grada od fašizma.

Huligani su oštetitili nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rastjerani i situacija se smirila. Na sreću, niko nije povrijeđen, pišu mostarski mediji.

Antifašiste su na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti sa fašističkim i ustaškim simbolima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: