U januaru 25 saobraćajnih nezgoda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U januaru 25 saobraćajnih nezgoda

Izvor: SRNA | Datum:17.02.2020.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u januaru je evidentirano 25 saobraćajnih nezgoda, od kojih je pet za posljedicu imalo lakše povrijeđeno lice, a u 20 je pričinjena manja materijalna šteta na vozilima, rekao je danas načelnik Sektora policije Petar Kozjak.

Kozjak je istakao da je pojačanim preventivno-represivnim radom policijskih službenika u januaru održano povoljno stanje u bezbjednosti saobraćaja, što potvrđuje činjenica da u posljednje četiri godine tokom ovog mjeseca praznika nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim ili teže povrijeđenim licima.

On je na konferenciji za novinare rekao da su u januaru evidentirana 894 prekršaja iz bezbjednosti saobraćaja.

Kozjak je naveo da su iz saobraćaja isključena 74 vozača ili za 38 više u odnosu na januar prošle godine.

"Iz saobraćaja je isključeno 40 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 18 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje, 10 zbog uticaja opojno-narkotičkih sredstava, četiri zbog upravljanja za vrijeme trajanja zabrane i dva zbog upravljanja vozilom bez odgovarajuće kategorije", precizirao je Kozjak.

On je rekao da su u januaru evidentirana 24 narušavanja javnog reda i mira u kojima su počinjena 34 prekršaja.

"Najviše počinjenih prekršaja odnosi se na ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija. Najčešće mjesto narušavanja javnog reda i mira bili su ugostiteljski objekti", naveo je Kozjak.

Načelnik Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta Željko Đogović rekao je da je u januaru evidentirano ukupno 19 krivičnih djela, što je manje za 9,5 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

"Od 19 krivičnih djela na opšti kriminalitet se odnosi 13, što je manje za 23,5 odsto, na privredni kriminalitet tri, što je isti broj kao prošle godine, na zloupotrebu opojnih droga dva krivična djela, što je povećanje 100 odsto i na bezbjednost javnog saobraćaja jedno krivično djelo", naveo je Đogović.

On je dodao da je od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom počiniocu prijavljeno 13, a po nepoznatom evidentirano šest.

"Od ovih šest krivičnih djela rasvijetljeno je po nepoznatom počiniocu pet krivičnih djela", rekao je Đogo.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa ocijenio je stanje bezbjednosti u januaru kao zadovoljavajuće, navodeći da prioritetan zadatak ostaje praćenje kretanja migranata i eventualno postupanje s ciljem zaštite imovine građana i privrednih subjekata na području istočne Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: