Predstavljanje Bileće na Međunarodnom beogradskom sajmu turizma | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predstavljanje Bileće na Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Izvor: Radio Bileća | Datum:18.02.2020.

Međunarodni beogradski sajam turizma i prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HOREKA-OPREMA i 16. Sajam suvenira „Vidi Srbiju“ biće održan od od 20. do 23. februara 2020. godine.
Na ovom sajmu predstaviće se i Turistička organizacija Bileće, ali i Udruženje guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“.

„Ovaj sajam je veoma značajan, posebno za nas, jer veliki broj posjetilaca naše opštine i Republike Srpske dolazi upravo iz Srbije. To je najveći sajam u Jugoistočnoj Evropi tako da ćemo pokušati da predstavljanje iskoristimo za stvaranje novih poslovnih veza i kontakata sa turističkim organizacijama, ali i ljudima koji se bave raznim vidovima promocije“, kaže direktor TO Bileća Nikola Bajović.

Turistička ponuda Bileće biće predstavljena na štandu Turističke organizacije RS dugom preko 70 metara kvadratnih.

„Predstavićemo naš promotivni materijal, brošure, razglednice i turističke mape. Ove godine u sklopu promocije biće održan i prikaz tradicionalne hercegovačke svadbe, kojom ćemo, vjerujem, privući veliku pažnju posjetilaca. Neka se zapitaju odakle potiče ta tradicija, da i na taj način njih približimo nama, ali i nas njima i tako ostvarimo dobre kontakte“, pojašnjava Bajović.

Scenski prikaz „Prosidba đevojke“ koji izvodi Udruženje guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ osvojio je nagradu na Saboru narodnog stvaralaštva u Vojkovićima. Posjetioci sajma u Beogradu ovaj prikaz mogu pogledati u četvrtak, 20. februara od 15:00 časova.

„Dobili smo poziv za učešće od Turističkih organizacija Bileće i RS, to je za nas velika čast i veliko priznanje za naš rad. Poslije velikih uspjeha koje smo ostvarili u prošloj godini, oni koji prate naš rad pozvali su nas da upotpunimo otvaranje Sajma. Trudićemo se da na najbolji način predstavimo Bileću i Republiku Srpsku“, kaže član Predsjedništva udruženja „Vojvoda Vlatko Vuković“ Radislav Uljarević.

Scenski prikaz od zaborava čuva našu tradiciju i običaje našeg kraja. U programu koji traje oko 20 minuta članovi društva iz Bileće prikazuju kako se nekada prosila djevojka i ko je imao kakvu ulogu u tom tradicionalnom susretu budućih prijatelja.

„Pozvao bih ljude iz Hercegovine, Srbije i Crne Gore da isprate scenski prikaz, da se zajedno podsjetimo tradicije, običaja, pisma i naše kulture. Ako mi ne sačuvamo naše običaje, niko nam ih neće sačuvati“, kaže Uljarević.

Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, koji će promovisati najnovije trendove u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: