Vladika Dimitrije sutra predvodi molitvenu litiju u Podgorici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vladika Dimitrije sutra predvodi molitvenu litiju u Podgorici

Izvor: SRNA | Datum:19.02.2020.

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije predvodiće sutra litiju sveštenstva i vjernog naroda u Podgorici.


Molitveni hod će u 19.00 časova krenuti od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i dalje Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, pored stare zgrade Vlade, nazad do Sabornog hrama, najavljeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Prethodno će biti služen moleban Presvetoj Bogorodici od 18.00 časova.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sutra će predvoditi molitvenu litiju u Pljevljima.

Posljednjoj litiji u nedjelju, 16. februara, u Pljevljima je prisustvovalo više od 25.000 vjernika, kao i građana drugih vjera i nacija.

Ovo je osma sedmica od kada su počeli molebani Bogorodici i molitvene litije u mjestima i gradovima Crne Gore zbog anticrkvenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Blagoslovom Eparhijskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori molebani i litije se održavaju svakog četvrtka i nedjelje u crkvama i hramovima, a potom i molitvene litije, koje su veoma posjećene.

Tako je na molitvenim litijama u nedjelju bilo prisutno u svim gradovima Crne Gore više od 200.000 vjernika i građana drugih vjeroispovijesti.

Samo u Podgorici i Nikšiću na molitvenim litijama koje su predvodili vladika raško-prizrenski Teodosije i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije bilo je više od 110.000 vjernika i građana drugih vjera i nacija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: