Bileća: Rezultati konkursa za podsticaj u pčelarstvu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Rezultati konkursa za podsticaj u pčelarstvu

Izvor: Opština Bileća | Foto: Opština Bileća | Datum:19.02.2020.

Opština Bileća i Udruženje pčelara „Roj“ Bileća u saradnji sa Ifad-om objavila je javni poziv za dodjelu start paketa i obuke za 65 polaznika. Svaki učesnik dobija pet pčelinjih društava u novoj ambalaži i osnovnu opremu u vrijednosti od 1800 KM.Obaveza pčelara je da učestvuje u finansiranju sa 30%, Opština Bileća sa 30% i Ifad sa 40%.

Za ovaj projekat apliciralo je 105 kandidata. Juče je zasjedala Komisija za dodjelu subvencija i izabrala 65 kandidata koji su ispunjavali uslove koje je odredilo  Odjeljenje za privredu,  društvene djelatnosti i inspekcijske poslove Opštine Bileća.

„Ovaj projekat sprovodićemo i naredne tri godine i kandidati koji sada nisu ispunili uslove imaće priliku da ponovo apliciraju. Sa predstavnicima Ifada dogovorili smo da realizujemo još nekoliko projekata koji će biti od značaja ne samo polaznicima,  nego i ljudima  koji se već bave pčelarstvom“, kaže vršilac dužnosti načelnika  Odjeljenje za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove  Opštine Bileća Miroslav Sudžum.

Imena kandidata koji uspunjavaju uslove možete naći klikom OVDJE.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: