Počelo proljećno uređenje grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počelo proljećno uređenje grada

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.02.2020.

Radnici JU „Ekologija i bezbjednost“, u saradnji sa AD „Komunalnim“ preduzećem i vatrogasnim društvima iz našeg grada, počeli su sa proljećnim uređenjem grada.

U toku je orezivanje platana i ostalih stabala u centru grada te uređenje zelenih površina i šetališta uz rijeku Trebišnjicu.

 „Sa prvim toplijim danima, po tradiciji, krenuli smo sa proljećnim uređenjem grada. Trenutno orezujemo stabla na Obali Luke Vukalovića. Naši momci su na terenu već četiri dana, imamo posla još tri do pet dana, radove izvodimo u saradnji sa vatrogasnim društvima i komunalnim preduzećem. Drugi dio ekipe uređuje i čisti zelene površine, trenutno smo na potezu od  kafea 'Bolero' do krivine ispod Kosića, čistimo obalu Trebišnjice i uređuje se šetalište“, kaže za Radio Trebinje Nemanja  Sorajić, šef Službe civilne zaštite JU „Ekologija i bezbjednost“.

U ovoj ustanovi u toku su i posljednje pripreme pred zajedničku vježbu svih subjekata zaštite i spašavanja, koja se povodom Međunarodnog dana civilne zaštite tradicionalno organizuje 1. marta.

„To je trenutno u fokusu naših aktivnosti, učinićemo sve da pokazna vježba, koju organizuje naša ustanova, bude što bolje izvedena“, dodaje Sorajić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: