Sutra primopredaja projekta unapređenja sistema grijanja za školu "Jova Jovanović Zmaj" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra primopredaja projekta unapređenja sistema grijanja za školu "Jova Jovanović Zmaj"

Izvor: Srna | Foto: SRNA | Datum:08.12.2015.

Zamjenik šefa Misije Japana u BiH Mijazaki Kazumasa prisustvovaće sutra ceremoniji primopredaje projekta unapređenja sistema centralnog grijanja u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Sutra primopredaja projekta unapređenja sistema grijanja za školu "Jova Jovanović Zmaj"Vlada Japana dodijelila je sredstva u iznosu od oko 127.496 KM Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" za rekonstrukciju postojećeg sistema centralnog grijanja i kotlovnice, kao i ugradnju novih radijatora u matičnoj školi.

Okončanjem radova na renoviranju školskog objekta stvoreni su bolji uslovi za vaspitno-obrazovni rad za 1.160 učenika koji pohađaju ovu školsku ustanovu, kao i 78 nastavnika i 35 saradnika.

Ceremoniji, koja počinje sutra u 10.30 časova, prisustvovaće i načelnik opštine Trebinje Slavko Vučurević i direktor škole Darko Jegdić.

Ambasada Japana pridaje veliki značaj projektima u sektoru obrazovanja. U proteklih 19 godina Vlada Japana je donirala više od 40 miliona KM za projekte u sektoru osnovnog obrazovanja.

Ova sredstva su omogućila izgradnju i opremanje 11 novih osnovnih škola kao i obnovu i opremanje više od 70 postojećih školskih objekata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: