Crveni krst donirao posteljinu Bolnici Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crveni krst donirao posteljinu Bolnici Trebinje

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:25.02.2020.

Bolnica Trebinje je danas dobila donaciju od Crvenog krsta RS u kojoj je 75 kompleta posteljina.

Ovo pomoć koja je podijeljena svim bolnicama u Srpskoj i nekim specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, po prvi put je nabavljena isključivo od vlastitih sredstava Crvenog krsta RS.

„Nabavljeno je ukupno 2000 kompleta posteljnog rublja koje je podijeljeno bolnicama od Bijeljine do Trebinja, kao i 500 pidžama, 250 ženskih i 250 muških, koje smo dodijelili socijalnim ustanovama koje zbrinjavaju djecu sa posebnim pottebama i stanovništvu koje je smješeteno u specifične ustanove“, naveo je Brano Dursun, predsjednik Crvenog krsta RS.

On je rekao da je u okviru ovog kontigenta nabavljeno i oko 900 paketa hrane za socijalno ugroženo stanovništvo.

„To je opredjeljenje republičkog odbora Crvenog krsta da ubuduće iz vlastitih sredstava posebno brigu posveti zdravstvenim ustanovama. Crveni krst želi da se vrati svojim tradicionalnim aktivnostima kada je u pitanju zdravstveno prosvećivanje, borba protiv zaraznih i hroničnih bolesti. Po prvi put je ovo iz vlastitih sredstava veće količine pomoći nabavljene nadamo se da će to biti i u buduće“, ističe Dursun.

Vladimir Zirojević, pomoćnik direktora Bolnice Trebinje je zahvaljujući na donaciji istakao da će posteljina biti po prioritetima podijeljena bolničkim odjeljenjima.

„I do sada smo imali dobru saradnju sa Crvenim krstom i u prethodnom periodu smo realizovali nekoliko projekata na obostrano zadovoljstvo“, naveo je Zirojević.

Ističe da je stanje u trebinjskoj bolnici na zadovoljavajućem nivou.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: