Olakšanje za studente sa invaliditetom: Počela ugradnja lifta na FPM Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Olakšanje za studente sa invaliditetom: Počela ugradnja lifta na FPM Trebinje

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:25.02.2020.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment počela je ugradnja lifta za lica sa invaliditetom.

Prema riječima Dušana Jokanovića, dekana ove visokoškolske ustanove,  radovi su logičan slijed nakon donacije sredstava predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović preko Grada Trebinja.

„Na našem fakultetu postoje dva izvanredna studenta koji su lica sa invaliditetom i ova donacija je od izuzetnog značaja. Radovi su počeli prije desetak dana i prema mojoj procjeni, za mjesec dana bi trebali biti završeni“, kazao je Jokanović i podsjetio da se radovi izvode u etapama.

„Prva je vanjska ugradnja za ležište lifta, kasnije ide unutrašnje probijanje za ugradnju tijela lifta i onda završni radovi. Nadamo se i svečanom otvaranju i možda dolasku predsjednice za nekih mjesec dana“, dodao je on.

Za Milicu Ijačić, studentkinju ovog fakulteta veoma je važno što se riješava arhitektonska barijera.

„Ovaj lift nam predstavlja slobodu. Kada imate mogućnost slobode, onda imate mogućnost da budete aktivni članovi društva i da učestvujete u predavanjima kao i svaki drugi student.“, kazala je Ijačić.

Ona kaže da fakultetima u RS nedostaje prilagođenost za ostale vrste invaliditeta.

„Za sada imamo samo jedan fakultet potpuno prilagođen svim vrstama invaliditeta, a to je Filozifski fakultet na Palama“, kaže Ijačić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: