Bileća: U posljednja dva dana desetine intervencija na požarima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: U posljednja dva dana desetine intervencija na požarima

Izvor: SRNA | Datum:25.02.2020.

Na području opštine Bileća vatrogasci su u posljednjih 48 sati imali na desetine intervencija, a većinom je riječ o požarima na otvorenom prostoru gdje je opožareno desetine hektara šume i niskog rastinja, rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović.

Radmilović je naveo da su vatrogasci intervenisali na području bilećkih sela Meka Gruda, Plana i Korita.

Policijska uprava Trebinje ranije je apelovala na građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora.

Zakon o zaštiti od požara koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine, kao
jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice.

Iz uprave su naveli da isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM ukoliko fizička lica pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzmu sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: