Litije i molebani za očuvanje srpskih svetinja širom Crne Gore | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Litije i molebani za očuvanje srpskih svetinja širom Crne Gore

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:01.03.2020.

Litije i molebani za očuvanje srpskih svetinja i danas će biti održane širom Crne Gore. Juče je u Svetosimeonskoj litiji u Podgorici bilo oko 100.000 vjernika.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nisu smetali Rusi kada je dobio državu i postao predsjednik.

Na pitanje kako komentariše Đukanovićeve riječi da iza litija stoje Srbija i Rusija, mitropolit Amfilohije je rekao da iza njih stoje "Crna Gora i crkva Božija".

-Da nije bilo Rusa, Đukanović ne bi bio predsjednik, da nije bilo para, ne bi dobio ni referendum u Crnoj Gori. On to dobro zna. Prema tome, nemoj da pljuje na Srbiju i Rusiju. Bez Rusije ne bi bilo Crne Gore, to je kristalno jasno i ostalo je zapisano u biću. Rusija i Srbija jesu ovdje sa nama, ali ovdje sa nama je sav pravoslavni svijet istoka i zapada - rekao je mitropolit.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: