Trebinje domaćin projektu Dobre prakse u obrazovanju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje domaćin projektu Dobre prakse u obrazovanju

Izvor: Srna | Datum:11.12.2015.

Osnovna škola “Jova Jovanović Zmaj” Trebinje, će u subotu, 12. decembra 2015. godine, biti domaćin završne manifestacije projekta Dobre prakse u obrazovanju na kojoj će biti predstavljeno 12 najboljih praksi iz svih krajeva BiH.

Trebinje domaćin projektu Dobre prakse u obrazovanjuProjekat se realizuje pod pokroviteljstvom Fonda otvoreno društvo BiH. Škole i projekti koji će se predstaviti dolaze iz: Trebinja, ovogodišnjeg grada-domaćina, Prijedora, Tuzle, Sarajeva, Seonice kod Konjica, Brčkog, Prnjavora, Goražda, Vogošće, Breze i Semizovca, a projekti koje implementiraju odnose se na ulogu škole kao resursa lokalne zajednice i inkluzije u obrazovanju, s naglaskom na to kako postići da škola bude pokretač promjena u zajednici.

U fokusu programa su vrijednosti koje se u obrazovnom sistemu reflektuju u sadržaju nastavnih planova i programa i načinu na koji je proces učenja i podučavanja organizovan u školama.

To su odgovornost, kvalitet i pravičnost. Oni podrazumijevaju odgovoran pristup svih obrazovnih aktera u kreiranju nastavnih planova i programa, osiguranje visokih standarda koji garantuju kvalitetno obrazovanje, te jednak tretman sve djece tokom školovanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: