ПУ ТРЕБИЊЕ: Евидентирано 214 прекршаја за три дана | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

ПУ ТРЕБИЊЕ: Евидентирано 214 прекршаја за три дана

Извор: ПУ ТРЕБИЊЕ | Датум:03.03.2020.

Полицијска управа Требиње је у временском периоду од 25. до 27. фебруара 2020. године, реализовала регионалну акцију у саобраћају са акцентом на евидентирање прекршаја: некориштење безбједносних појасева, некориштење сигурносних сједалица за дјецу и употреба мобилних телефона у току вожње.

 

У наведеном временском периоду евидентирано је 111 прекршаја некориштења безбједносних појасева. Кажњено је 109 возача и два сувозача. Евидентирано је 39 прекршаја некориштења сигурносних сједалица за дјецу. У 25 случајева возачи су кажњени за употребу мобилног телефона у току вожње. Током трајања акције евидентирано је и 39 других прекршаја из области саобраћаја.

Подсјетили бисмо све родитеље да је законска обавеза да се превоз дјеце врши у сигурносним сједалицама до навршених 12 година. Уколико је дијете прерасло сједалицу користи се одговарајући подметач који омогућава правилну употребу безбједносног појаса од путничког аутомобила.

Поштовањем саобраћајних прописа и саобраћајне културе утичемо на ниво безбједности саобраћаја, смањује се број саобраћајних незгода, смањује се и тежина повреда које учесници у саобраћају могу задобити.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: