Uskoro rješenje za problem nedostatka studentskog restorana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro rješenje za problem nedostatka studentskog restorana

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:06.03.2020.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević posjetio je juče Studentski centar Trebinje.

On je prilikom posjete istakao da je razgovarao sa direktorom Studentskog centra kao i sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja o problemima u ovom centru.

„Problem je izostanak studentske menze. Ovo je jedini Studentski centar u Republici Srpskoj koji ne raspolaže sa sopstvenim kapacitetima za ishranu studenata i to je nešto čemu ćemo se mi kao vlada i resorno ministarstvo posvetiti“, istakao je ministar Rajčević i dodao da je na današnjem sastanku dogovoren princip rada, kako bi u sinergiji trebinjskog Studentskog centra, Grada Trebinja i Vlade RS našli  rješenje ovog problema u sljedećih godinu dana.

„I to kroz adaptaciju već postojećeg objekta ovdje u blizini, koji je sada neuslovan ali uz  izdvajanje određenih sredstava ove tri strane mogao dovesti u onaj nivo koji bi bio adekvatan za ishranu studenata koji imaju prebivalište u ovoj ustanovi“, objasnio je ministar.

Vladimir Dabić, direktor Studentskog centra Trebinje  je kazao da je upoznao ministra sa svim onim što je do sada urađeno.

„Sa potrebama, planovima i investicijama kako bismo kvalitet Studentskog centra doveli na najviši nivo. Ono što smo dogovorili je da zajedno sa Gradom Trebinjem radimo na formiranju studentskog restorana. Smještajnih kapaciteta ima 85 za sada. Trebalo bi nam još mjesta jer od sredine juna do kraja avgusta iznajmljujemo i trećim licima pa tako da imamo i dosta zahtjeva“, dodao je direktor Dabić.

Ove godine je u Studentskom centru Trebinje 71 student na redovnom smještaju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: