Nevesinje: Uskoro kružna raskrsnica ispred Sportske dvorane | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Uskoro kružna raskrsnica ispred Sportske dvorane

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:08.03.2020.

Nakon kružnog toka na Trgu Alekse Šantića u Nevesinju će uskoro početi gradnja i druge kružne raskrsnice ispred Sportske dvorane „Nevesinjka“, na mjestu ukrštanja magistralne i regionalne saobraćajnice. Ovo je potvrđeno nakon sastanka vršioca dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenada Nešića, narodnog poslanika Ilije Tamindžije i građevinskih inženjera Žarka Đerića i Dragana Vukovića koji su predstavili idejno rješenje projekta.

Specifična raskrsnica i blizina školskih i poslovnih objekata zahtijevala je moderno saobraćajno rješenje koje bi povećalo bezbjednost učesnika u saobraćaju. U okviru projekta planirana je revitalizacija oštećenog betonskog platoa za parking ispred Sportske dvorane, postavljanje javne rasvjete, izgradnja mini sportskog terena i rehabilitacija okolnih zelenih površina. 

Planom javnih nabavki opštine Nevesinje za 2020. godinu predviđeno da se za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Nevesinje izdvoji 345.000 KM budžetskih sredstava. U Programu rada opštinske uprave planirano je uređenje saobraćajnica u naseljima Lapčevine i Brežine. Opštinska stručna služba nakon završetka zimskog perioda procijeniće koje će još saobraćajnice biti obuhvaćene sanacijom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: