Posljednji ispraćaj pukovnika Gušića u četvrtak, 12. marta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Posljednji ispraćaj pukovnika Gušića u četvrtak, 12. marta

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:10.03.2020.

Ratni komandant Nevesinjske brigade pukovnik Novica Gušić biće sahranjen u četvrtak, 12. marta u 14 časova na mjesnom groblju u Kifinom Selu. Prije ispraćaja na vječni počinak legendarnog komandanta, Opštinska boračka organizacija i Opština Nevesinje u Domu kulture „Nebojša Glogovac“ u 10 časova priređuju komemoraciju. Tim činom odaće počast čovjeku koji je bio i ostao simbol odbrane Nevesinja u Otadžbinskom ratu.

Komemoracija povodom smrti pukovnika Gušića biće održana u Kripti Svetog Save u Beogradu 11. marta u 11 časova, a ispraćaj posmrtnih ostataka za Nevesinje iz Velike kapele na Novom groblju biće istog dana u 13 časova.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Nevesinje Siniša Šipovac očekuje da će posljednjem ispraćaju komandanta prisustvovati veliki broj saboraca, predstavnika boračkih organizacija i institucija i građana Nevesinja i Hercegovine.

Šipovac naglašava da borci pukovnika Gušića pamte po hrabrosti, odlučnosti i poštenju što ga svrstava u red najčasnijih srpskih vojskovođa.

Predsjednik opštinskog Odbora ratnih vojnih invalida Vojin Gušić podsjeća da je komandant još prije desetak godina izrazio želju da bude sahranjen u zemlji Hercegovoj, u svom slobodarskom Nevesinju.

−Evo došlo je vrijeme da ispunimo ovaj zavjet komandanta i to će biti urađeno uz sve vojne počasti − naglašava Gušić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: