Nevesinje: Zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:13.03.2020.

U opštini Nevesinje za sada nema sumnjivih niti potvrđenih slučajeva oboljenja od virusa korona, a zdravstvene ustanove su spremne da reaguju u slučaju infekcija. Tri lica se nalaze u kućnoj izolaciji iz preventivnih razloga. Ovo je potvrđeno na sastanku Lokalnog kriznog centra za kontrolu i suzbijanje bolesti izazvane korona virusom.

Na osnovu zaključka Lokalnog kriznog centra i u skladu sa preporukama Vlade RS nadležne inspekcijske službe su zabranile rad diskoteka i noćnih klubova, a rad ostalih ugostiteljskih objekata je ograničen do 23 časa. U obrazovnim ustanovama je pojačan inspekcijski nadzor, naročito u pogledu kontrole mjera dezinfekcije.

Nadležni su apelovali na građane koji su putovali u zemlje u kojima postoji transmisija virusa korona da se jave u Dom zdravlja Nevesinje gdje će dobiti uputstva o daljem ponašanju.

Građanima Nevesinja je preporučeno da poštuju opšte mjere sprečavanja prenosa infekcije i održavanja higijene i da ne podliježu panici i neprovjerenim informacijama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: