VANREDNA VIJEST : Republika Hrvatska od sutra zatvara granice? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

VANREDNA VIJEST : Republika Hrvatska od sutra zatvara granice?

Izvor: Herceg RTV | Datum:13.03.2020.

Nezvanično, od sutra od 12 časova na snagu stupa zatvaranje granica Republike Hrvatske u okolini Trebinja do daljnjeg. Radnici koji su iz Trebinja a rade i putuju svakodnevno u Dubrovniku neće moći da prelaze granicu ,tako da će morati boraviti u Dubrovniku ili ostati u Trebinju određeni period.

S druge strane, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija doneo je odluku kojom će svi državljani BiH koji dolaze iz inostranstva biti zadržani u petnaestodnevnom karantinu.

Svi oni koji rade na relaciji Trebinje-Dubrovnik do daljnjeg neće moći da prelaze granicu, jer će od 16. marta od 6.00 časova svi koji budu ušli u BiH biti zadržani u karantinu minimum 15 dana.

Radnicima se savjetuje da se što hitnije posavjetuju sa poslodavcima o svome smještaju.

Onima koji rade u Dubrovniku i imaju smještaj, savjetuje se da ne kreću ka Trebinju najkasnije do kraja marta.

Na graničnim prelazima rješenja za izolaciju građanima BiH će izdavati sanitarni inspektori.

"Oni će na osnovu putne isprave da vide u koju sredinu građanin BiH ide, o tome će obavještavati nadležni dom zdravlja, kojem građanin koji ulazi u BiH mora da se javi čim stigne na svoje odredište, i obavijestiti naravno nadležne organe za kontrolu ukoliko se građanin ne javi u odgovarajući dom zdravlja", kazao je Tegeltija.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlade RS Radovan Višković i predsjednik Vlade Federacije Fadil Novalić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: