Sveti sinod pozvao na poštovanje propisanih mjera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sveti sinod pozvao na poštovanje propisanih mjera

Izvor: SRNA | Datum:16.03.2020.

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je danas pravoslavne vjernike na odgovornost i trezvenost u uslovima pojave virusa korona i apelovao da poštuju propisane preventivne mjere medicinskih i državnih organa, odnosno da ne izlažu opasnosti sebe i druge.
 

- Gospod je naša Nada i naš Izbavitelj u svim nevoljama i zato treba da umnožimo usrdne molitve za obolele, a naročito za lekare i ostalo medicinsko osoblje koje nesebično čini sve što može, često izlažući i sebe opasnosti, što je takođe oblik bogosluženja i nesebično služenje ljudskom rodu - saopšteno je iz SPC.

Iz Sinoda ističu da nema mjesta panici i neprovjerenim glasinama.

Sveti sinod budno i brižno prati vijesti u vezi sa širenjem virusa korona.

- Svima koji se bore protiv ove pošasti, a u prvom redu ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, Sveti sinod izražava najdublju zahvalnost i poštovanje za danonoćne napore u predohrani i suzbijanju epidemije i na njih priziva blagoslov Božiji - navodi se u saopštenju.

Sveti Sinod je uputio izraze saučešća porodicama, srodnicima i prijateljima dosadašnjih žrtava virusa koje je zadesio smrtni ishod.

U saopštenju se ističe da Crkva uvijek, služeći Bogu, služi i spasenju i svakom dobru kako svojih vjernika tako i svih ostalih ljudi, a osobito u ove teške dane.

- Poštujući značaj i dostignuća medicine, koje smatra velikim Božijim darom i velikim ljudskim podvigom, ona svojim vjernicima nudi i jedinstveni lijek besmrtnosti, sveto pričešće, kao i blagodat svojih svetih tajni i svog cjelokupnog blagodatnog dejstva - navodi Sveti sinod.

U saopštenju se ističe da treba činiti sve, kao hrišćani i ljudska bića vjerujući i znajući iz Svetog pisma da je Bogu sve moguće, pa i prevazilaženje prirodnih zakona i neprirodnih procesa.

- Imajmo poverenja u naše ljekare, a prije svega u Gospoda našega, Ljekara duša i teijla naših - poručio je Sveti sinod SPC.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: