Nove mjere Štaba za vanredne situacije opštine Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nove mjere Štaba za vanredne situacije opštine Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:16.03.2020.

U opštini Nevesinje za sada nema sumnjivih niti potvrđenih slučajeva oboljenja od virusa korona. Pod preventivnim nadzorom i u kućnoj izolaciji nalaze se 22 osobe i one se pridržavaju uputstava dobijenih u Domu zdravlja Nevesinje. Ovo je potvrđeno danas na sastanku Štaba za vanredne situacije.

Studentima koji su prethodne noći doputovali iz Srbije preporučeno je da u narednih 14 dana kretanje svedu na minimum.

Štab je donio više preventivnih mjera kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa korona. Zabranjen je rad svih ugostiteljskih obekata, a rad tragovačkih, zanatskih i uslužnih radnji ograničen je do 18 časova.

Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica neće raditi do 30. marta. Danas su počele mjere dezinfekcije u Domu zdravlja, Bolnici Nevesinje, Dječijem vrtiću, CIPS-u i Šalter sali opštine Nevesinje. Naloženo je i pranje ulica i druge aktivnosti pojačane higijene na javnim mjestima.

Socijalne kontakte potrebno je smanjiti na niži nivo i prijaviti sve one koji dolaze iz rizičnih područja. Dežurni brojevi za takve prijave su 124 i 065/494-262.

Zabranjen je rad svadbenih salona, fitnes klubova i teretana, a Sportsku dvoranu „Nevesinjka“ do daljeg će koristiti samo seniorske ekipe sportskih klubova.

Apoteke, pekare i benzinske pumpe radiće u dosadašnjem režimu, s tim da je prodaja roba, osim goriva ograničena do 18 časova. Rad na prodajnim mjestima pekara takođe se ograničava do 18 časova.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i u skladu sa mjerama Vlade RS, opštine Nevesinje i nadležnih organa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: