Drašković izdvaja lična materijalna sredatva za socijalno osjetljive porodice u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Drašković izdvaja lična materijalna sredatva za socijalno osjetljive porodice u Hercegovini

Datum:18.03.2020.

Knez hercegovački Rodoljub Drašković,

Odlučio je,

Da izdvoji lična materijalna sredstva u Fondaciju, sa namjenom da se uključi u rješavanje socijalnog statusa hercegovačkih porodica, koje su ostale bez redovnih materijalnih primanja, uvođenjem Vanrednog stanja, zbog pandemije „Korona virusa“.

Socijalna briga, o socijalno nezbrinutim, je odgovornost cijele društvene zajednice. Neće se, niti smije dozvoliti, stanje socijalne nezbrinutosti porodica u Hercegovini.

Svestan činjenice, da će mnoge porodice ostati bez ličnih primanja, zbog zabrane obavljanja privrednih djelatnosti, Knez je odlučio da, ličnim donatorskim sredstvima, riješava materijalni status materijalno ugroženih porodica.

Knez je pokrenuo inicijativu, zajedno sa Predsjednikom Upravnog odbora „Udruženja građana i privrede Hercegovine“ gospodinom Lukom Petrovićem, da „Udruženje građana i privrede Hercegovine“ preuzme brigu rješavanja socijalnog pitanja najsiromašnijih porodica u Hercegovini.

Knez poziva lokalne zajednice da se Kneževoj Fondaciji dostave socijalne karte porodica, koje su materijalno nezbrinute.

Slogom i jedinstvom, možemo i moramo, zaštititi Hercegovinu od bijede i siromaštva, bez obzira čime je prouzrokovano.

Knez hercegovački

Rodoljub Drašković


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: