'Noćni vukovi Crna Gora' ponudili pomoć u krizi izazvanoj korona virusom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Noćni vukovi Crna Gora' ponudili pomoć u krizi izazvanoj korona virusom

Izvor: https://www.in4s.net/ | Foto: https://www.in4s.net/ | Datum:18.03.2020.

Vođa „Noćnih vukova Crna Gora“, Vukoman Bulatović, kazao je ovim povodom portalu IN4S da je taj motoristički klub spreman da pomogne koliko je u njegovoj mogućnosti.

Moto-klub „Noćni Vukovi Crna Gora“ stavio se na raspolaganju Nacionalnom koordinacionom tijelu za suzbijanju korona virusa, što je naišlo na odobravanje nadležnih državnih organa, odnosno, predstavlja dobar primjer saradnje nadležnih i građana u kriznim situacijama.

Taj motoristički klub obratio se Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, Institutu za javno zdravlje, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Domu zdravlja Podgorica nudeći pomoć u situaciji izazvanoj virusom korona.

„Moto klub Noćni Vukovi Crna Gora, kao udruženje sastavljeno od odgovornih pojedinaca, patriota, duboko svjesnih ozbiljnosti trenutne situacije, izražava spremnost da u okviru svojih mogućnosti na svaki način pomogne i olakša period stanja izazvanog virusom korona, i institucijama koje su najistaknutiji nosioci zaštitne funkcije građana Crne Gore“, navodi se u dopisu „Noćnih vukova Crna Gora“.

Takođe, istakli su oni, „apelujemo na sve prijatelje našeg kluba koji cijene našu riječ da se pridržavaju datih uputstava i u potpunosti poštuju instrukcije date od državnih organa.“

„Danas nije na ispitu samo naše zdravlje i fizička egzistencija, već prije svega naša ljudskost i sposobnost da nešto učinimo i za drugog. I ovo je situacija kad moto našeg kluba treba biti slogan svakog humanog čovjeka – opšte dobro iznad pojedinačnog“, ističe se u dopisu.

„Noćni vukovi Crna Gora“ su naveli neke od primjera u kojima motociklisti mogu dati značajan doprinos: dopremanje i hitna dostava potrepština za stara lica i lica kojima je potrebna pomoć, fizička pomoć na neophodnim radovima, kao i sve slične situacije koje zahtijevaju ljudski faktor.

„Takođe, u svakom gradu u državi imamo članove, i naše prijatelje motoriste, koji Vam stoje na raspolaganju 24/7. Sve će proći, pa i ovo, a pravi je momenat da se sjetimo riječi: ,,U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci“, stoji u dopisu.


Na dopis „Noćnih vukova Crna Gora“ odgovorio je državni sekretar MUP-a i rukovodilac Operativnog štaba Dragan Pejanović, navodeći da je svaka pomoć dobrodošla.

„Vaša solidarnost, patriotizam i odgovornost nas je još jednom podsjetila koliko je važno da u ovim trenucima mislimo jedni na druge, a prije svega na one kojima je pomoć najpotrebnija. Ova država počiva na hrabrim i odgovornim pojedincima i grupama koji vole svoj narod i misle na njega. Najiskrenije Vam se zahvaljujem u svoje lično i u ime članova Operativnog štaba za povratak naših državljana, čiji sam rukovodilac“, naveo je Pejanović u odgovoru „Noćnim vukovima Crna Gora“.

Bulatović: Tu smo da pomognemo građanima
Vođa „Noćnih vukova Crna Gora“ Vukoman Bulatović kazao je ovim povodom portalu IN4S da je taj motoristički klub spreman da pomogne koliko je u njegovoj mogućnosti.

„Nema mnogo toga da se priča. Ovo su stvari koje treba da nas sabiraju, odnosno da svi doprinesemo onoliko koliko možemo. Već smo naveli gdje i kako možemo pomoći. Motociklisti su, inače, jedna veoma solidarna grupacija, tako da je ovo nešto što se i očekivalo od nas. Zahvalni smo na brzom odgovoru gospodina Pejanovića. Trenutno, nadležni obezbjeđuju sve što je potrebno, ali zlu ne trebalo – tu smo“, poručio je Bulatović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: