Štab za vanredne situacije Nevesinje: Zatvorene stočne pijace, pojačane inspekcijske kontrole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Štab za vanredne situacije Nevesinje: Zatvorene stočne pijace, pojačane inspekcijske kontrole

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:19.03.2020.

Na sastanku Štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u opštini Nevesinje i uvedene dodatne mjere prevencije širenja korona virusa. Konstatovano je da se zaključci sa prethodne sjednice uglavnom poštuju.

Građanima je upućen apel da što više izbjegavaju socijalne kontakte i da ovaj period iskoriste za radove na porodičnim imanjima.

Stočne pijace su zatvorene do 30. marta, a Sportska dvorana „Nevesinjka“ prestaje sa radom za sve sportske aktivnosti. Rad trgovačkih i zanatskih radnji ostaje u ranijem režimu do 18 časova, s tim da se vlasnicima radnji sugeriše da ograniče broj kupaca koji istovremeno mogu boraviti u objektu.

Poljoprivredna služba će privremeno obustaviti primanje zahtjeva za ostvarivanje opštinskih podsticaja u poljoprivredi. To se ne odnosi na zahtjeve za podršku kapitalnim investicijama koje provodi Ministarstvo poljoprivrede RS.

Policija će pojačati kontrolu učesnika u saobraćaju, posebno na putnim pravcima prema Mostaru i Zijemljima.

Preduzeće „Nevesinjeputevi“ u naredna dva dana završiće čišćenje ostataka abrazivnog materijala sa saobraćajnica, tako da će u naredni petak početi i temeljno pranje gradskih ulica.

Inspekcija će pojačati nadzor kontrole cijena osnovnih životnih namirnica i poštovanja drugih uredbi Vlade RS i zaključaka Štaba za vanredne situacije.

Opština Nevesinje će nastaviti dezinfekciju svih javnih objekata, ali se i privatnim subjektima preporučuje da pojačaju mjere higijene. Građanima se savjetuje da ne gomilaju zalihe namirnica, pošto su od viših nivoa vlasti dobili uvjeravanje da neće biti ugroženo snabdijevanje trgovina osnovnim životnim namirnicama.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: