Građani Nevesinja uglavnom poštuju mjere Štaba za vanredne situacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Građani Nevesinja uglavnom poštuju mjere Štaba za vanredne situacije

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:21.03.2020.

Na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije konstatovano je da se usvojene mjere za sprečavanje širenja virusa korona u Nevesinju uglavnom poštuju i da su građani ozbiljno shvatili preporuke nadležnih organa.

Epidemiološka situacija u opštini je pod kontrolom, a pod zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji nalazi se 39 lica. U Dom zdravlja Nevesinje prijavilo se 112 studenata koji su se prethodnih dana vratili u rodno mjesto i njima je preporučeno da smanje socijalne kontakte.

Bolnica Nevesinje je u cilju zaštite medicinskih radnika i širenja virusa korona adaptirala prostor za trijažu pacijenata. U potkrovlju stare zgrade očišćen je prostor i biće osposobljen za pravovremenu njegu i zdravstvenu zaštitu potencijalnih pacijenata kod kojih postoji sumnja na novi virus.

Nevesinjski ljekari su poručili da su završili sve preventivne radnje i da spremno dočekuju moguće izazove.

Inspekcijske službe su prethodnih dana obavile više kontrola i nije bilo kršenja zaključaka Štaba za vanredne situacije i uredbi Vlade RS.

Policijski službenici kontrolišu sva vozila na ulasku u Nevesinje iz pravca Mostara. Sa inspekcijsklim organima provjeravaju lica kojima su izdata rješenja o samoizolaciji. U kontaktu su i sa zdravstvenim ustanovama.

Nakon što su „Nevesinjeputevi“ završili uklanjanje ostataka abrazivnog materijala sa saobraćajnica, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice počeli su pranje ulica u užem dijelu grada.

Nakon javnog poziva, u Crveni krst Nevesinje javilo se više volontera spremnih da pomognu u dostavljanju artikala za starije sugrađane i socijalno ugrožene porodice. U slučaju potrebe, humanitarnu pomoć biće dijeljena isključivo licima koja odrede Centar za socijalni rad i Crveni krst.

Opština Nevesinje će od ponedjeljka, 23. marta sa strankama raditi od 8 do 13 časova. U svim javnim preduzećima proces rada biće organizovan prema preporukama Vlade RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: