Odgovornim postupanjem spriječimo požare | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Odgovornim postupanjem spriječimo požare

Datum:22.03.2020.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom  uzmu u obzir vremenske prilike i obrate pažnju na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisano širenje vatre.

Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara, zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice. Takođe, isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.

Pošto se u narednom periodu očekuje intezivno čišćenje poljoprivrednih parcela Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vlasnike kao i druga lica koja učestvuju u paljenju vatre da obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, da vatru ne ostavljaju bez nadzora, da prije nego što napuste parcelu provjere da li je vatra ugašena.

Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima. 
 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: