Nevesinje: Oštre sankcije za nepoštovanje samoizolacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Oštre sankcije za nepoštovanje samoizolacije

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:24.03.2020.

Na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije dogovoreno je da se pojača kontrola lica kojima su izdata rješenja o obaveznoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Prema podacima inspekcijskih službi, u Nevesinju je ova mjera izrečena za 80 lica. Pošto se Domu zdravlja Nevesinje još uvijek nije javilo 26 osoba kojima je izdato rješenje, iz ove zdravstvene ustanove upozoravaju ova lica da su dužna da to što hitnije urade.

Štab za vanredne situacije odlučio je da se ubuduće objavljuje identitet svih lica u samoizolaciji. Poštujući naredbu Republičkog štaba za vanredne situacije određen je prostor za smještaj osoba koje su prekršile nalog o kućnoj izolaciji. Karantin će biti u objektu Osnovne škole na Odžaku i obezbjeđivaće ga policija.

Građani na broj telefona 122 mogu prijaviti lica koja ne poštuju rješenje o samoizolaciji. Policija je najavila da će izricati kazne koje za ovaj prekršaj iznose 500 KM.

Opštinski Štab za vanredne situacije upozorio je građane da se ne okupljaju u grupama na javnim površinama, niti da organizuju privatne zabave. Javnim ustanovama i privatnim subjektima naložena je stalna dezinfecija objekata i prostora koje koriste.

Rad benzinskih pumpi ograničen je do 19 časova, s tim da ostalu robu osim naftnih derivata i tečnog naftnog plina mogu da prodaju samo do 18 časova. Na benzinskim pumpama zabranjen je rad svih samouslužnih aparata za kafu i tople napitke.

Zabranjena je konzumacija alkohola u blizini trgovačkih radnji. 

Zdravstvene ustanove – Dom zdravlja i Bolnica Nevesinje obavile su sve preventivne radnje koje je naložilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u slučaju pojave bolesti izazvane novim virusom korona.

U radu Štaba za vanredne situacije učestvuje i načelnik opštine Istočni Mostar Božo Sjeran, tako da se usvojeni zaključci odnose i na ovu opštinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: