'Sunce nam je zajedničko': Sašili i podijelili više od 500 zaštitnih maski | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Sunce nam je zajedničko': Sašili i podijelili više od 500 zaštitnih maski

Izvor: SRNA | Datum:25.03.2020.

Zaposleni u Servis centru Udruženja roditelja, djece i omladine s poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja u proteklom periodu sašili su više od 500 zaštitnih maski koje su besplatno podijelili sugrađanima, rekla je Srni direktor Centra Vesna Miljanović.

Miljanovićeva je istakla da su zaštitne maske počeli da šiju za članove i zaposlene u Udruženju "Sunce nam je zajedničko", ali da su nakon toga maske proslijedili trebinjskom Kriznom štabu koji je maske distribuirao ka službama u gradu, tako da njihove maske sada nose gotovo svi pripadnici službi koji su na terenu tokom vanredne situacije.

Prema njenim riječima, maske su od pamuka i namijenjene za višekratnu upotrebu.

Ona je dodala da u šivenju maski volonterski pomažu i dvije majke djece koja su članovi Udruženja "Sunce nam je zajedničko".

Miljanovićeva je rekla da će sa akcijom šivenja maski nastaviti i u narednom periodu dok traje vanredna situacija zbog virusa korona, zavisno od toga koliko budu imali materijala.

"Materijal nabavljamo jako teško. Ranije smo nabavljali materijal od žena koje imaju prodavnice materijala, međutim sad su i oni počeli da šiju, tako da ne znam kako će to sada izgledati, ali nadam se da ćemo uvek naći pamuk", kaže Miljanovićeva.

Ona je napomenula da se ovaj centar u vanrednoj situaciji angažovao i na pružanju psihološke pomoći putem telefona, budući da defektolog i socijalni radnik šalju instrukcije roditeljima djece da bi doprinijeli lakšem prevazilaženju ovakve situacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: