'3R – koja zdravlja vrijede' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'3R – koja zdravlja vrijede'

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:26.03.2020.

Svakodnevna prevencija infekcije novog virusa korona navela je trebinjski Štab za vanredne situacije da primjeni princip „3R“, kako bi građanima ukazali na važnost odgovornog ponašanja tokom pandemije.

U Štabu kažu da „3R“ predstavlja ruke, rukav i rastojanje, kojima se značajno doprinosi u prevenciji širenja novog virusa korona, koji je poprimio globalne karakteristike.

„Prvo ‘R’ znači da ruke treba da peremo često, drugo ‘R’ treba da nas podsjeti da kada kišemo ili kašljemo, a nemamo maricu, treba da savijemo lakat i iskoristimo rukav, a treće slovo ‘R’ je da, kada čekamo u redu ili razgovaramo sa nekom osobom, treba da napravimo rastojanje od minimalno jednog metra“, kažu u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Kako bi ovaj princip promovisali kod građana napravljen je plakat „3R – koja zdravlja vrijede“.

Na plakatu je prikazana pravilna i poželjna primjena principa „3R“, uz poziv našim sugrađanima da ovaj plakat podijele sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: