Tridesetak građana Trebinja zatražilo psihološko savjetovanje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tridesetak građana Trebinja zatražilo psihološko savjetovanje

Izvor: SRNA | Datum:26.03.2020.

Tridesetak građana Trebinja javilo se na brojeve telefona za psihološko savjetovanje koji su aktivirani prije desetak dana, ali nisu zabilježeni pozivi građana koji imaju napade panike, rekao je Srni psihijatar Zoran Radović iz Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Trebinje.

Radović je rekao Srni da se za psihološko savjetovanje do sada javljala uglavnom starija populacija građana i to više informativno zbog osjećaja nesnalažljivosti zbog novonastale situacije sa pandemijom virusa korona.

Budući da u Trebinju do sada nije zabilježen nijedan slučaj oboljelih od virusa korona, Radović je poručio građanima da nema nikakvog razloga za paniku, te da se pridržavaju svih preporuka koje su Vlada Republike Srpske i krizni štabovi donijeli.

"Građani treba potpuno normalno da žive u uslovima koji su nametnuti zbog novonastale situacije. Treba da obrate pažnju na higijenu, na pranje ruku, da uzimaju više voća i povrća i da ispoštuju mjere koje su propisane", istakao je Radović.

Gradski Štab za vanredne situacije angažovao je stručnjake koji će svim građanima kojima je to potrebno ponuditi psihološku podršku putem telefona.

"Gradski Štab za vanredne stiruacije želi da pomogne svim sugrađanima koji se u ovoj situaciji osjećaju uplašeno, izolovano, usamljeno, dajući im psihološku pomoć", istaknuto je ranije iz Štaba.

Kontakt brojevi za psihološku podršku, svakim radnim danom su od 7.00 do 14.00 časova 059/240-677, od 14.00 do 20.00 časova 059/225-476.

Vikendom se građani mogu javiti od 9.00 do 17.00 časova na broj telefona 065/787-205.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: