Ljubinje: Odluka o određivanju objekta za karantinski smještaj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinje: Odluka o određivanju objekta za karantinski smještaj

Izvor: Opština Ljubinje | Datum:26.03.2020.

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 97/16), člana 69. Statuta Opštine Ljubinje („Službeni glasnik Opštine Ljubinje“ broj 3/17), a u skladu sa članom 7. Odluke o formiranju Opštinskog štaba za vanredne sitacije (odluka broj 01-013-5/14 od 21.03.2014. godine), a u cilju zašite zdravlja stanovništva Opštine Ljubinje,
Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Ljubinje u skladu sa Naredbom Kriznog štaba Republike Srpske za uspostavljanje uslova za smještaj lica (preporuka broj 33/20 od 20.03.2020. godine), na sjedici održanoj dana
26.03.2020. godine, donosi:


 
O D L U K U
o određivanju Društvenog doma Mjesne zajednice Krajpolje za karantin-smještaj lica sa teritorije Opštine Ljubinje:
 
I
Društveni dom Mjesne zajednice Krajpolje smješten na Golim brdimna u selu Krapolje određuje se za karantin.
Karantin se organizuje za osobe koje prekrše odredbe rješenja o karantinu u kućnim uslovima izdatim od strane Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske, a čije se mjesto prebivališta nalazi na teritoriji Opštine Ljubinje.
U navedenom objektu obezbijediće se uslovi za održavanje lične i kolektivne higijene kao i higijene prostora, ishrane, medicinsko i policijsko obezbjeđenje.

II
Ova Odluka stupa na snagu odmah i ista će biti dostavljena Mjesnoj zajednici Krajpolje, Policijskoj stanici Ljubinje, Domu zdravlja Ljubinje i porodičnom ljekaru dr “Savo“ u Ljubinju.
 
III
Ova Odluka je na snazi sve dok postoji opasnost po zdravlje građana Opštine Ljubinje.
 
IV
Za kontrolu izvršenja ove Odluke staraće se Komunalni policijac Opštine Ljubinje i MUP Policijska stanica Ljubinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: