Gradonačelnik Ćurić razgovarao sa direktorima škola o izvođenju nastave na daljinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Ćurić razgovarao sa direktorima škola o izvođenju nastave na daljinu

Izvor: Grad Trebinje | Datum:26.03.2020.

Direktori osnovnih i srednjih škola sa područja Trebinja upoznali su danas gradonačelnika Mirka Ćurića o realizaciji nastave putem programa RTRS-a i interneta, navodeći da će sve škole učenicima, nastavnicima i profesorima dati na raspolaganje opremu koju posjeduju.

Kada su u pitanju osnovne škole, preporuka Ministarstva prosvjete i kulture je da se iskoristi računarska oprema iz programa „Dositej“, u okviru koga su ove ustanove dobile laptope, koji će biti na raspolaganju učenicima koji ne posjeduju vlastiti računar.

„Svi učenici, nastavnici i roditelji imaće besplatan pristup web adresi RTRS-a putem mobilnog telefona, odnosno mobilnog prenosa podatak, na kojoj se nalaze održani časovi, kako bi nesmetano mogli da prate iste“, navedno je nakon sastanka.

Iako srednje škole u Republici Srpskoj nisu obuhvaćene programom „Dositej“, vlastitim resursima i u saradnji sa resornim ministarstvom, pokušaće se obezbijediti da nastava svim srednjoškolcima teče po planu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: