Nevesinje: Učenici i nastavnici ozbiljno prihvatili istruktivnu nastavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Učenici i nastavnici ozbiljno prihvatili istruktivnu nastavu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:27.03.2020.

Nevesinjski osnovci i njihovi nastavnici ozbiljno su se uključili u nastavu na daljinu i svakodnevno savladavaju školsko gradivo i rješavaju sve postavljene zadatke. I roditelji su savjesno prihvatili instruktivnu nastavu tako da su porodični domovi uspješno zamijenili učionice. Ovo je za Radio Nevesinje potvrdila direktorica Osnovne škole „Risto Proroković“ Mara Šaran. Prema njenim riječima, nastavnici su posredstvom elektronske pošte ili telefona dostupni tokom čitavog dana za otklanjanje nejasnoća i pregled zadataka. Za predmete koji nisu obuhvaćeni nastavom preko javnog televizijskog servisa, nastavnici pripremaju sadržaje i dostavljaju djeci.

Za najveći broj osnovaca dostuna su sredstva elektronske komunikacije, a škola je iz projekta „Dositej“ za učenike obezbijedila i 114 laptop računara.

−Trenutno nam nedostaje šezdesetak računara, s tim da jedan broj učenika područnih škola nema dostupan ni mobilni internet – kaže Šaran dodajući da u ovim slučajevima nastavnici ostvaruju direktan kontakt preko telefona.

Škola razmatra mogućnost vrednovanja učeničkih radova i prati uputstva Republičkog pedagoškog zavoda i Ministarstva prosvjete i kulture.

Šaran naglašava da su radnici škole u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih organa izvršili detaljnu dezinfekciju prostorija u matičnoj i područnim školama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: