U opštini Nevesinje opada broj lica u kućnoj izolaciji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U opštini Nevesinje opada broj lica u kućnoj izolaciji

Izvor: RADIO NEVESINJE | Datum:27.03.2020.

U opštini Nevesinje nema oboljelih od virusa korona, a pod propisanim zdravstvenim nadzorom nalazi se 129 lica. Mjera kućne izolacije istekla je za 11 osoba.

Na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije konstatovano je da građani i privredni subjekti poštuju mjere nadležnih organa i tako doprinose sprečavanju širenja pandemije. S obzirom da u susjednim opštinama Federacije BiH broj zaraženih raste, građani se pozivaju na dodatni oprez i dosljedno provođenje higijensko-epidemioloških mjera.

Iz zdravstvenih ustanova su naglasili da opštini Nevesinje ide u prilog smanjenje broja osoba u izolaciji, ali da su i dalje potrebni strpljenje i odgovornost. Provodeći raniju odluku Štaba, inspekcijske službe su danas obavile obuku 19 radnika opštinske uprave kojima su data ovlaštenja da tokom vanredne situacije pomažu komunalnoj policiji u kontroli lica kojima je izdato rješenje za samoizolaciju. Inspekcijski nadzor vrši se u dvije smjene.

Policija i dalje na prevoju Grebak i Zijemljima provodi pojačanu kontrolu vozila iz pravca Mostara.

Štab je donio zaključak da se održi sastanak sa nevesinjskim privrednicima na kojem bi se utvrdili modaliteti saradnje tokom vanredne situacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: