Srbija: Nove mjere Vlade, samoizolacija produžena sa 14 na 28 dana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srbija: Nove mjere Vlade, samoizolacija produžena sa 14 na 28 dana

Izvor: SRNA | Datum:28.03.2020.

Svim građanima Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije produžava se obavezna mjera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rješenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dvije sedmice, izolacija automatski nastavlja da teče još dvije sedmice.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno provjeravati.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20.00 i 21.00 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom Kovid-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.

"Vlada Republike Srbije nastaviće sa najvećom pažnjom da prati razvoj situacije u vezi sa virusom Kovid-19 i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici", navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: