Nevesinje: Opštinski štab za vanredne situacije ranije mjere produžio do daljnjeg | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Opštinski štab za vanredne situacije ranije mjere produžio do daljnjeg

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:30.03.2020.

U Nevesinju se i dalje smanjuje broj lica u kućnoj izolaciji. Ova preventivna mjera danas ističe za 43 osobe, tako da zdravstveni nadzor ostaje obavezan za još 101 lice. Očekuje se da već 4. aprila u samoizolaciji ostane svega dvadesetak osoba.

Na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije povrđeno je da inspekcijske službe i policija tokom proteklog vikenda nisu registrovali kršenja mjera nadležnih organa donesenih u cilju suzbijanja pandemije korona virusa.

Svi raniji zaključci i preporuke Štaba koji su imali rok važenja do 30. marta, produženi su do daljnjeg.

Policija je na prevoju Grebak i Zijemljima i dalje provodi pojačanu kontrolu vozila iz oba pravca.

U zgradi područne osnovne škole u Odžaku završeno je opremanje karantinskog smještaja za 39 lica po preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

U potkrovlju Doma zdravlja nevesinjske zdravstvene ustanove uz pomoć javnih preduzeća osposobile su prostor za zdravstvenu zaštitu potencijalnih pacijenata kod kojih postoji sumnja na novi virus.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: