ELEKTRO-NEVESINJE: VATRA BEZ NADZORA OŠTETILA VIŠE ELEKTRO STUBOVA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ELEKTRO-NEVESINJE: VATRA BEZ NADZORA OŠTETILA VIŠE ELEKTRO STUBOVA

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:31.03.2020.

Radna jedinica „Elektro-Nevesinje“ uputila je apel građanima da prilikom uređenja svojih imanja i spaljivanja korova poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara.

Kao jedna od posljedica ostavljanja neugašene vatre bez nadzora bila je oštećivanje ili potpuno uništavanje više elektro stubova na niskonaponskoj mreži , usljed čega su pojedini seoski izvodi ostajali u beznaponskom stanju.

RJ „Elektro-Nevesinje“ upozorava građane da je Zakon o zaštiti požara koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine propisao da je zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice. Definisane su i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve neophodne radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: