U Nevesinju nema zaraženih virusom korona, 66 lica u izolaciji, tri u karantinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju nema zaraženih virusom korona, 66 lica u izolaciji, tri u karantinu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:02.04.2020.

Na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđeno da u opštini Nevesinje nema zaraženih virusom korona. U kućnoj izolaciji nalazi se još 66 lica, a u karantinu tri osobe.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu u Fedraciji BiH, usvojen je zaključak da se licima koja su u radnom odnosu ili obavljaju druge poslovne aktivnosti u ova dva kantona uruče rješenja o kućnoj izolaciji tokom boravka u Nevesinju. Ova lica su dužna da se u roku od 24 časa od ulaska na teritoriju opštine Nevesinje jave Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja na telefon: 065/340-808 kako bi dobili uputstva za ponašanje u ovim okolnostima.

Nakon usaglašavanja novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije sa zaključcima opštinskog Štaba odobren je rad Gradske pijace u vremenu od 7 do 15 časova, dok je zabrana rada stočne pijace na Odžaku ostala na snazi.

Iz Crvenog krsta Nevesinje  najavili su da bi uskoro mogla početi podjela zaštitnih maski za penzionere.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: