Izjava za medije igumana manastira Zavala jeromonaha Vasilija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izjava za medije igumana manastira Zavala jeromonaha Vasilija

Izvor: Eparhija ZHiP | Datum:03.04.2020.

Povodom događaja koji su se desili prošle nedjelje u manastiru Zavala, 28.3.2020. godine, kada se u manastiru nedozvoljeno okupio veliki broj vjernika, koji su zbog toga legitimisani i popisani od strane nadležnih vlasti, prenosimo javno obraćanje Igumana Vasilija.

„Pošto nisam bio adekvatno obaviješten o opasnosti od korona virusa, kao i mjerama koje su preduzele nadležne civilne vlasti, nisam sproveo odluku našeg Episkopa sa kojom sam na vrijeme upoznat, i desio se ovaj nemili događaj. Ovim putem preko javnih medija pozivam i molim vjerni narod da ubuduće slušamo blagoslov Episkopa Dimitrija i prihvatimo njegovu očinsku brigu i staranje, izraženu i kroz epitimiju upravi našeg Manastira koju smo u smirenju prihvatili kao priliku za duhovno napredovanje. Ova poslušnost Episkopu je posebno važna dok traje pandemija, da bismo zaštitili jedinstvo naše Eparhije od unutrašnjeg razdora i međusobnih sukoba. Zato ujedno sve molim da ovo moje javno obraćanje na zloupotrebljavaju  i ne tumače pogrešno.“


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: