Nevesinje: Opštinski štab za vanredne situacije usaglasio mjere sa Republičkim štabom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Opštinski štab za vanredne situacije usaglasio mjere sa Republičkim štabom

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.04.2020.

Na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da u opštini Nevesinje nema oboljelih od virusa korona. Rješenje o kućnoj izolaciji na snazi je kod 39 lica, dok je mjera karantina izrečena za tri osobe.

U Higijensko-epidemikološku službu Doma zdravlja Nevesinje prijavila su se 163 lica koja obavljaju poslovne aktivnosti u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu u Fedraciji BiH. Pored uputstava ljekara, njima su izdata posebna rješenja o samoizolaciji tokom boravka u Nevesinju.

Iz Doma zdravlja su potvrdili da su obavili razgovor sa poslodavcem čiji su radnici angažovani na probijanju tunela za potrebe HE „Dabar“. Dogovoreno je da svi urade opšti medicinski pregled i daju informacije o eventualnim kontaktima, nakon čega će dobiti odgovarajuće zdravstveno uvjerenje.

Nakon usaglašavanja novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije sa zaključcima opštinskog Štaba rad trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom, sanitarijama, građevinskim materijalom, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike i boja i lakova ograničen je od 7 do 15 časova.

Pošto je primijećeno da se na jezeru Alagovac okuplja veći broj građana, opštinski Štab za vanredne situacije upozorava da je ranijim zaključkom zabranjeno okupljanje više od pet lica na javnim površinama.

Iz Crvenog krsta Nevesinje su povrdili da su uz pomoć volontera izvršili podjelu 80 humanitarnih paketa za socijalno najugroženije porodice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: