Građani Nevesinja za vikend poštovali mjere nadležnih organa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Građani Nevesinja za vikend poštovali mjere nadležnih organa

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:06.04.2020.

Na području opštine Nevesinje nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona. U kućnoj izolaciji nalazi se 25 lica, od kojih je 19 vozača za koje ova mjera važi pod posebnim uslovima. Tri osobe borave u karantinu. Ovi podaci saopšteni su danas na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.

U Higijensko-epidemikološku službu Doma zdravlja Nevesinje prijavilo se 185 lica koja obavljaju poslovne aktivnosti u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu u Fedraciji BiH. Njima su izdata posebna rješenja o samoizolaciji tokom boravka u Nevesinju.

Policija i inspekcijske službe su konstatovali da je protekli vikend protekao mirno i da nije bilo kršenja mjera nadležnih organa.

Članovi Štaba upoznati su sa zaključcima Saveza opština i grada istočne Hercegovine vezanim za najavu investitora Rodoljuba Draškovića da izdvoji milion maraka za domaćinstva koja su ekonomski pogođena epidemiološkom krizom.

Opština Nevesinje će do kraja sedmice napraviti spiskove radnika koji su izbijanjem epidemije korona virusa ostali bez posla. Ove sedmice počeće i distribucija maski i rukavica građanima Nevesinja i Istočnog Mostara koje je obezbijedio Savez opština istočne Hercegovine.

Na današnjem sastanku poslovnim subjektima je naloženo da prilikom preuzimanja robe izvrše dezinfekciju lica i dostavnih vozila.

Najavljeno je da će ove sedmice početi drugi krug dezinfekciije i pranja ulica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: