Epidemiološka situacija u Nevesinju stabilna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Epidemiološka situacija u Nevesinju stabilna

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:10.04.2020.

Epidemiološka situacija na području opštine Nevesinje i dalje je stabilna. Stigli su i rezultati testiranja lica iz karantinskog smještaja i sva tri su negativna na virus korona. Iz Doma zdravlja su potvrdili da će, prema preporukama resornog ministarstva, testirati sve pacijente koji imaju bilo kakvu respiratornu infekciju.

Mjera kućne izolacije istekla je svim licima, osim za 20 vozača kojima je propisan poseban režim prevencije.

U Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja javilo se 220 građana Nevesinja koji obavljaju poslovne aktivnostu u kantonima Federacije BiH u kojima je posljednjih dana zabilježen porast oboljelih. Njima su izdata posebna rješenja o ograničenju kretanja tokom boravka u Nevesinju. Međutim, i pored upozorenja opštinskog Štaba za vanredne situacije u Dom zdravlja se nije javilo 38 lica koja su prema ranijim zakljucima bila dužna da to urade. Oni će snositi zakonske sankcije.

Policija i inspekcijske službe u protekla 24 časa nisu registrovali bilo kakvo kršenje odluka nadležnih organa.

Crveni krst i Centar za socijalni rad nastavili su sa isporukama humanitarnih paketa za socijalno ugrožene porodice.

Na današnjem sastanku Štaba razmatrano je i stanje na požarištima. Konstatovano je da je situacija veoma ozbiljna, posebno na Zijemljima gdje se širi veliki požar iz Fedracije BiH i prijeti da zahvati visoku šumu. Članovi Štaba danas će obići ovaj lokalitet.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: