У Требињу 19 лица под здравственим надзором, 11 тестирано | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У Требињу 19 лица под здравственим надзором, 11 тестирано

Извор: Град Требиње | Датум:11.04.2020.

У Требињу је 19 лица, контаката првообољелог од новог вируса корона, стављено под здравствени надзор, од којих је њих 11 тестирано на овај вирус и узорак је послат у Институт за јавно здравство Републике Српске у Бањалуку, саопштено је из градског Штаба за ванредне ситуације.

Од претходног извјештаја, нема потврђених случајева инфекције новим вирусом корона на територији града Требиња.

"Из иностранства су допутовале четири особе и оне су стављене под здравствени надзор у карантин у Дому ученика", навели су из Штаба.

У Штабу кажу да је седам особа из карантина пребачено је у кућну изолацију до истека 14 дана од уласка на територију БиХ и Републике Српске, након што су стигли негативни резултати њиховог тестирања на нови вирус корона.

"Здравствени надзор је престао над 13 грађана Требиња, који су из надзора изашли као здрави, без знакова респираторне инфекције. Под здравственим надзором у Требињу налазе се 62 лица, од којих девет у карантину", додали су из Штаба.

Из надзора је од почетка евиденције изашло 369 наших суграђана.

Из градског Штаба за ванредне ситуације су још једном позвали све грађане Требиња да поштују превентивне мјере, смање друштвени контакт и на тај начин буду одговорни према себи и својим ближим.

У Требињу је јуче потврђен први случај вируса корона, а ријеч је о мушкарцу старије животне доби који је смјештен на изолационом одјељењу требињске Болнице од 7. априла.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: