Trebinje: Pet novozaraženih za sada u dobrom zdravstvenom stanju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Pet novozaraženih za sada u dobrom zdravstvenom stanju

Izvor: Srna | Datum:12.04.2020.

Pet lica zaraženih virusom korona u Trebinju bliski su kontakti prvozaraženog pacijenta i za sada se osjećaju dobro, rekla je epidemiolog iz Doma zdravlja Trebinje Jelena Durić.

Durićeva je istakla da je oni nemaju ispoljene simptome bolesti, dodavši da se preduzimaju sve mjere na istraživanju novih kontakata.

Direktor Opšte bolnice Trebinje Ljubica Miljanović rekla je da se dva novozaražena pacijenta nalaze u ovoj zdravstvenoj ustanovi i njihovo stanje je stabilno.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da ostale tri pozitivne osobe nemaju simtome i boraviće u karantinu u Studentskom centru.

"Apelujem na sve stanovnike Trebinja da strogo pridržavaju preporučenih mjera republičkog i gradskog Štaba, da se ne okupljaju u grupama i da nose maske i rukavice", rekla je ona i pozvala starije građane da kretanje svedu na minimum u periodu kada im je to dozvoljeno.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da će policija pojačati kontrolu svih vozila i vozača, lica i rješenja izdatih od nadležnih organa i institucija, te da će pružiti svu neophodnu podršku sprovođenju odluka republičkog i gradskog Štaba.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da razloga za paniku nema i da će biti kontrolisani svi ulasci i izlasci iz grada.

Ćurić je pozvao sve građane na odgovornost i poštovanje svih procedura i mjera koje su donesene.

On je ponovio da maske i rukavice treba da nose svi građani, a da će onima koji ih nemaju biti dostavljeni.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: