Preporuka licima starijim od 65 godina da ne izlaze utorkom i petkom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Preporuka licima starijim od 65 godina da ne izlaze utorkom i petkom

Izvor: Grad Trebinje | Datum:12.04.2020.

Gradski Štab za vanredne situacije donio je danas preporuku svim licima starijim od 65 godina da utorkom i petkom, kada im je inače dozvoljeno da napuštaju svoje domove, to ne čine, već da ostanu kod kuće.

Lica iz ove grupe, kojima je potrebna pomoć za kupovinu namirnica ili lijekova, mogu da pozovu broj 121, kako bi im neophodne proizvode dostavili volonteri Crvenog krsta ili radnici Gradske uprave.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije apeluju i na sve građane Trebinja da zbog potvrde prisustva virusa korona COVID-19 u našem gradu, smanje socijalne kontakte na minimum, a u slučaju potrebe izlaska – da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od minimalno 2 metra, uz obavezno korišćenje zaštitne maske i rukavica.

„Sva lica koja su, od potvrde prisustva virusa korona COVID-19 u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, boravila u mjestima gdje su potvrđeni slučajevi zaraze, dužna su da se jave na broj 121 ili 059/225-476, ukoliko to nisu učinili u prethodnom periodu, i da svoj boravak prijave sa detaljnim informacijama o mjestu boravka, periodu boravka, kao i o planiranom vremenu boravka u gradu Trebinju“, naveli su iz Štaba.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: