"Služenjem liturgije nije napravljen nijedan prekršaj, niti krivično djelo" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Služenjem liturgije nije napravljen nijedan prekršaj, niti krivično djelo"

Izvor: RTRS | Datum:13.04.2020.

Sveštenik Velibor Džomić, koji je sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i još jednim sveštenikom bio priveden u podgoričku policiju zbog služenja liturgije na temeljima drevnog manastira Zlatica, poručio je da prilikom službe nije napravljen nijedan prekršaj, niti bilo kakvo krivično djelo.

Koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Džomić naglasio je da su službu juče služili od 7.00 časova, da bi ispoštovali odluku Vlade Crne Gore o zabrani okupljanja građana.

- Za razliku od ranijih godina kada su tu bile hiljade ljudi, ove godine su prisustvovali samo mitropolit, dvojica sveštenika, đakon, pojci, monahinje i poslušnici. Znači, niko izvan crkvenih struktura i osoblja - rekao je sveštenik Džomić za Večernje novosti.

On je dodao da je policajcima bilo čudno što su sveštenici mitropolita ljubili u ruku, te da su iz policije pušteni uz napomenu da će biti obaviješteni o ishodu postupka.

"Novosti" navode da je juče privođen i kolašinski prota Rade Radović, rođeni brat mitropolita Amfilohija, zbog liturgije u Crkvi Svetog Dimitrija, iako je policija to demantovala.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: