U Italiji prvi put više respiratora nego pacijenata, Britanija testira vakcinu na ljudima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Italiji prvi put više respiratora nego pacijenata, Britanija testira vakcinu na ljudima

Datum:21.04.2020.

Broj zaraženih koronavirusom u svetu prešao je 2.500.000. Do sada je preminulo više od 174.000 ljudi. U Italiji su u poslednja 24 sata od kovida preminule 534 osobe, što je više u odnosu na 454 dan ranije. Ministar zdravlja Ujedinjenog Kraljevstva Met Hankok rekao je da će u toj zemlji od utorka početi testiranje vakcine na ljudima.

Italijanski specijalni komesar za vanrednu situaciju Domeniko Arkuri rekao je da prvi put od početka pandemije Italija ima više respiratora nego pacijenata na intenzivnoj njezi. "To nam daje snagu da nastavimo", rekao je Arkuri novinarima. Oko 2.500 pacijenata je na intenzivnoj njezi, a Arkuri kaže da su ranije morali da odlučuju ko će dobiti respirator jer ih nije bilo dovoljno. "To ću pamtiti do kraja života, i ne bih želio da iko iskusi"", rekao je Arkuri. 

Ministar zdravlja Ujedinjenog Kraljevstva, Met Hankok, rekao je da će u toj zemlji od utorka početi ispitivanje vakcine protiv koronavirusa na ljudima. Istakao je da Britanija ulaže u istraživanja više od bilo koje druge države. "Siguran sam da ćemo uložiti sve što imamo kako bismo razvili vakcinu", naglasio je Hankok na konferenciji za medije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: