Sindikat traži povećanje plata medicinarima nakon ukidanja vanrednog stanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sindikat traži povećanje plata medicinarima nakon ukidanja vanrednog stanja

Izvor: SRNA | Foto: Thinkstock | Datum:23.04.2020.

Odluka Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne pomoći od po 1.000 KM zdravstvenim radnicima u Srpskoj koji se bore protiv virusa korona predstavlja priznanje za njihov trud i potvrdu da je nakon ukidanja vanrednog stanja potrebno intenzivirati pregovore sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite o povećanju plata zaposlenima u ovom sektoru, saopšteno je iz republičkog Sindikata zdravstva i socijalne zaštite.


Iz ovog sindikata navode da, uz podršku republičkog Saveza sindikata, čine sve da se očuvaju zdravlje zaposlenih i zdravstveni sistem, te obezbijede bolji uslovi rada i sigurnija egzistencija radnika i njihovih porodica.

- U ovom trenutku zdravstveni radnici su heroji u borbi za zdravlje i živote građana Srpske, a svojim nesebičnim zalaganjem pokazali su koliko je za svaku državu, pa i za Republiku Srpsku, važan sektor zdravstva - ističe se u saopštenju.

Iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite napominju da se ne smije zaboraviti da zaposleni u zdravstvu Srpske, kao i svi građani Republike, zaslužuju stabilan, dobro organizovan sistem zdravstvene zaštite sa dobro plaćenim radnicima.

- To znači da je na dnevni red neophodno urgentno staviti upravo pitanja koja već duži period javno i argumentovano iznosimo - navode iz ovog sindikata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: